1. O NAMA

INFORMACIJE O TRGOVAČKOM DRUŠTVU

Puni naziv tvrtke: Promo X d.o.o., društvo s ograničenom odgovornošću za promociju, marketing i organizaciju
Skraćeni naziv tvrtke: Promo X d.o.o.
Naziv brenda: Borshetta
Naziv Internet prodajnog mjesta: Borshetta Web Shop
Sjedište: Vukovarska 19, 52440 Poreč, Hrvatska
Adresa elektroničke pošte: info@borshetta.com

Poslovna banka i broj žiro-računa:
Addiko Bank, IBAN: HR1925000091101245471, SWIFT: HAABHR22
OIB/MB: 47435890942/2184826
Tvrtka je upisana u registar Trgovačkog suda u Pazinu.
Broj upisa: Tt-13/6397-4 ,  MBS:130013553
Temeljni kapital društva: 20.000,00 kn Iznos je uplaćen u cijelosti.
Član uprave i osoba ovlaštena za zastupanje: Ivana Štiković.

 

2. OPĆI UVJETI POSLOVANJA I KUPOVINE

UVOD

Prilikom korištenja ili naručivanja putem ove Internet trgovine obvezuju Vas Opći uvjeti kupovine  i Pravila privatnosti.

Isporučitelj (u daljnjem tekstu – Prodavatelj) proizvoda ponuđenih na ovoj Internet stranici je tvrtka Promo X d.o.o. sa sjedištem na adresi Vukovarska 19, 52 440 Poreč, koja zastupa brend Borshetta.

Korisnik internetske stranice je svaki posjetitelj stranice koji ne naručuje proizvod.

Kupac je svaki posjetitelj Internetske stranice koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski obrazac te izvrši narudžbu s kojom sklapa kupoprodajni ugovor sa Prodavateljem.

Tvrtka Promo X d.o.o. zadržava pravo u svakom trenutku i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i kupovine.

 

3. KORIŠTENJE INTERNET STRANICE

Sva komunikacija i interakcija koja se odvija putem ovih Internetskih stranica u skladu je sa Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Korisnici ne smiju putem ove Internetske stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih te ne smiju koristiti ovu stranicu za oglašavanje ili izvođenje bilo kakvih promidžbenih aktivnosti.

 

4. OPIS PROIZVODA

Internet trgovina nudi ručno rađene ženske kožne torbice vrhunske kvalitete čija je posebnost u drvenoj ručki i drvenom gumbu koji su unikatni, ručno se obrađuje svaki dio zasebno te ne postoje dvije iste ručke kao ni dva ista gumba. Specifičnost proizvoda je i u tome što proizvod krase detalji ručno tkani na tkalačkom stanu u raznim bojama dok je cijeli proizvod zaokružen i sašiven najfinijom pravom kožom.

 

5. MOGUČNOST ODABIRA PROIZVODA

Kupovina se obavlja na način da na temelju dostupnih fotografija proizvoda i osnovnog opisa Kupac naruči sebi željeni proizvod. Kupac ima mogućnost naručiti samo one torbice koje su trenutno prikazane u Internet trgovini.

Fotografije proizvoda u Internet trgovini slikane su u suradnji sa profesionalnim fotografom u za to predviđenom foto studiju. Prodavatelj se ograđuje u odstupanjima nijansa boja proizvoda na stranici, od mogućih odstupanja boja prilikom preuzimanja proizvoda uživo.

Boja nijanse fotografije proizvoda u Internet trgovini ne može biti 100% identična boji proizvoda u fizičkom obliku zbog tehnoloških odstupanja različitih digitalnih medija. Preporuka je Kupcu da prilikom odabira proizvoda pregleda sve navedene karakteristike i opis proizvoda koji su navedeni u Internet trgovini.

 

6. UVJETI KUPOVINE

Sklapanje ugovora putem Internet trgovine predstavlja sklapanje ugovora na daljinu, a koje je regulirano pozitivno pravnim propisima Republike Hrvatske.

Kupac ispunjava sve potrebne informacije slijedeći upute elektronskog formulara narudžbe za realizaciju potvrde narudžbe. Proizvod se smatra naručenim kada Kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Nakon uplate određenog proizvoda, Prodavatelj Kupcu šalje e-mail s potvrdom primitka narudžbe. Prodavatelj može raskinuti ugovor o kupoprodaji, ukoliko Kupac ne uplati kupoprodajnu cijenu naznačenu za traženi proizvod, te zbog toga nije dužan izvršiti isporuku. Kada je narudžba poslana Kupcu, Kupac će biti obavješten e-mailom.

Naručeni proizvod biti će isporučen po cijenama koje su vrijedile u trenutku narudžbe Kupca. Cijena proizvoda utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno, a Prodavatelj  zadržava pravo mijenjanja cijene bez prethodne obavijesti. Kupovina je moguća 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.

Sve cijene u Internet trgovini izražene su u kunama te imaju uračunat PDV.

Kupovina se obavlja naručivanjem dostupnih proizvoda koje kupac bira na temelju dostupnih fotografija i osnovnog opisa proizvoda sukladno točki 5. ovih Općih uvjeta.

 

7. DOSTUPNOST PROIZVODA

U slučaju poteškoća u vezi s nabavom proizvoda ili nedostupnosti u zalihama, te uzimajući u obzir specifičnosti i unikatnosti svakog našeg pojedinačnog proizvoda, pridržavamo pravo da Vam u navedenim slučajevima dostavimo podatke o zamjenskim proizvodima jednake kvalitete i vrijednosti od nedostupnog proizvoda. Ukoliko Vam novi proizvodi ne odgovaraju nadoknaditi ćemo iznos koji ste uplatili. Također, zadržavamo pravo na uklanjanje, izmjenu materijala ili sadržaja proizvoda s ove Internet trgovine u bilo koje vrijeme.

  

8. NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje u Internet trgovini www.borshetta.com moguće je izvršiti na sljedeće načine:

Web shop Borshetta za plaćanja kreditnim karticama koristi WSPay sustav za online plaćanja.

 

9. IZJAVA O SIGURNOSTI U SLUČAJU PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

Internet trgovina (www.borshetta.com) koristi platformu WSPay za online kartično plaćanje.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Tvrtka Promo X d.o.o. ne preuzima odgovornost za eventualne izravne ili neizravne štete koje Kupci mogu pretrpjeti zbog privremene, djelomične ili potpune nedostupnosti WSPay usluge.

Podaci o kreditnim karticama Kupca ne nalaze se u bazi podataka Internet trgovine kao ni  tvrtke Promo X d.o.o. već samo i isključivo na serveru banke. Dostupan je samo broj autorizirane transakcije što omogućuje naplatu cijelog ili djelomičnog iznosa dogovorene transakcije ili otkazivanje iz razloga dogovorenih s kupcem. Radi zaštite Vaših podataka, WSPay sustav ne dopušta naplatu većeg iznosa od iznosa transakcije niti uvid u broj Vaše kreditne kartice.

 

10. PRAVILA O POVRATU

10.1. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

U skladu sa Zakonom o zašiti potrošača Kupac koji je svoju kupovinu ostvario na daljinu, odnosno putem Internet trgovine ima zakonsko pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana, bez navođenja razloga.

Povrat proizvoda izvršava se bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nas obavijestili o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora na email info@borshetta.com.

Povrat sredstva vršimo u roku od 14 dana nakon što smo zaprimili sve potrebne podatke.

Informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Ukoliko Kupac robu želi vratiti, izravne troškove povrata robe snosi sam.

 

10.2. REKLAMACIJA I ZAMJENA PROIZVODA

Osim zakonskog prava na jednostrani raskid ugovora od strane potrošača navedenom u točki 10.1. ovih Općih uvjeta imate mogućnost reklamirati proizvod i zatražiti zamjenu proizvoda.

Za proizvode kupljene u Internet trgovini sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN35/05, 41/08, 125/11, 78/15) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) reklamacije vezane za materijalne nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se dostaviti pisanim putem elektroničke pošte ili dostavom na dolje navedene adrese u roku od četrnaest dana od dana primitka proizvoda i to na adresu: Promo X d.o.o., Vukovarska 19, 52440 Poreč ili putem elektroničke pošte: info@borshetta.com.

Prilikom reklamacije potrebno je naznačiti broj narudžbe te priložiti izvornik računa. Temeljem opisa reklamacije, i nakon utvrđivanja osnovanosti reklamacije, Prodavatelj će obavijestiti Kupca o mogućnosti zamjene proizvoda.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvoda, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kupac je suglasan vratiti proizvod u izvornom stanju i originalnoj ambalaži. Ukoliko Kupac robu želi vratiti, izravne troškove povrata robe snosi sam.

Pravo na povrat proizvoda nije moguće ostvariti ukoliko Kupac ne priloži izvornik računa o kupnji, ako je proizvod bio korišten, modificiran ili popravljan od strane neovlaštene osobe, ako je Kupac nestručno ili nebrižljivo postupao sa proizvodom, ako su na unutarnjem i/ili vanjskom dijelu proizvoda vidljiva mehanička oštećenja kojih prilikom preuzimanja nije bilo te za oštećenje uzrokovano korištenjem proizvoda  nakon preuzimanja proizvoda od strane dostavne službe.

Ukoliko je zahtjev za povratom novca ili zamjenom opravdan, Prodavatelj će procjenom vrijednosti postupiti kako je navedeno s time da će trošak ponovnog slanja proizvoda snositi Prodavatelj.

 

10.3. PRIGOVOR POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, kupac ima mogućnost podnošenja pisanog prigovora kojim iznosi nezadovoljstvo na kvalitetu naših proizvoda ili usluga. Pisani prigovor možete dostaviti na:

E-pošta: info@borshetta.com

Adresa: Promo x d.o.o. Vukovarska 19, 52440 Poreč.

Odgovor na vaš prigovor Prodavatelj je dužan u pisanom obliku odgovoriti u roku od četrnaest dana od dana primitka prigovora. U pisanom prigovoru molimo vas da navedete vaše ime, prezime, adresu te e-mail adresu kako bi Vam mogli dostaviti odgovor.

 

11. MATERIJALNI NEDOSTACI I RIZIK

Prodavatelj je odgovoran za kvalitetu, odnosno stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda u Internet trgovini (www.borshetta.com) te isti odgovora za materijalne nedostatke kupljenih proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima. Do predaje proizvoda Kupcu rizik slučajne propasti ili oštećenja proizvoda snosi Prodavatelj, a s predajom proizvoda rizik prelazi na Kupca.

 

12. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Internetska stranica www.borshetta.com privatno je vlasništvo tvrtke Promo X d.o.o. te sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom i druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, skladu s propisima Republike Hrvatske. Svi materijali koji se nalaze na  Internetskoj stranici www.borshetta.com pravo su isključivo  tvrtke Promo X d.o.o. ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava žigova i dizajna.

Mijenjanje, kopiranje, prijenos ili distribucija  na neki drugi način ovih internetskih stranica bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke Promo X d.o.o. strogo je zabranjeno. Kršenje i iskorištavanje prava i uvjeta poslovanja tvrtke može dovesti do pokretanja sudskih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

 

13. RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA PUTEM ON LINE PLATFORME

U slučaju potrebe podnošenja pritužbi ili rješavanja potrošačkih sporova, možete se koristiti Platformom za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). Navedenoj platformi sa svim potrebnim informacijama možete pristupiti putem linka http://ec.europa.eu/odr.